Belgisch kampioenschap Poomsae Taekwondo 2013.

 

Gisteren was het Belgisch kampioenschap poomsae te Wommelgem.  Taegeuk deed ook mee met 3 atleten. Abby, Lesly en Marcel. Tesamen met coach Peter vetrokken we met zijn 7 al vroeg naar Wommelgem.  Eerst nog even bij de bakker stoppen om wat lekkers te halen voor, natuurlijk bij de koffie.  Je moet het tenminste gezellig maken tijdens zo een lange dag.  Ietsje na 09:20 konden wij ons aanmelden bij de inschrijvingstafel.  Alles lag gereed en konden zo doorlopen.

De lijst met deelnemers en het tijdschema gaf aan dat iedereen na de pauze van 14:00 uur moest beginnen.  Dus nog lekker ontspannen en genieten van de veschillende wedstrijden.  Tevens weer even socializen met de mensen, die je altijd tegenkomt op de wedstrijden.  Rond 13:00 uur begonnen we met opwarmen en de opgegeven poomsae nog eens te herhalen. 

Als eerste was Marcel aan de beurt in een poule van 6.  Als 3de mocht hij aantreden en liep de 7de en 8ste poomsae,  als voorbereiding voor het DAN-examen.  Hij liep deze heel goed, want deze waren beter dan zijn 2 voorgangers.  Dus nog 3 te verslaan.  Op het einde van de gehele poule had Marcel de meeste punten en werd daarom BELGISCH kampioen in zijn B-categorie-senioren.  Een geweldig resultaat en kan hierdoor wat ontspannender naar het DAN-examen.

Hierna was de poule van Lesly en Abby.  Als eerste mocht Lesly aantreden en liep beide vormen, 2de en 3de taegeuk, goed. Hierna kwam een ander meisje en als laatste was Abby.  Abby begon goed en eindigde gelijk met Lesly.  Maar bij de 3de taegeuk speelde de zenuwen heel sterk op en viel even stil.  Hierdoor moest Abby opnieuw beginnen en weg was haar kans.  Deze liep ze goed, maar de achterstand kon ze niet meer wegwerken. Als resultaat hadden we een BELGISCHE kampioene, Lesly en als 3de geeindigd, Abby.  Alweer een geweldig resultaat.

Na de taegeuk's en poomsae was het de beurt aan de hoogte sprongen.  Gesprongen ap-chagi (twimio ap-chagi) en yeop-chagi.  Marcel had zich ingeschreven bij de senioren voor de Twimio Ap-Chagi.  Het starte allemaal vanaf 2 meter.  De prats was aan een paal bevestigd, waar op je de hoogte kon aflezen.  Na iedere ronde waar iedereen 2  beurten kreeg, werd de prats 10 centimeter hoger geplaatst.  Marcel raakte als enige de 2 meter 60, jawel 2 meter 60 en werd daardoor BELGISCH kampioen hoogtesprong.  Alweer een gouden medaille.  Het geluk kon bijna niet op.  Met 3 naar een wedstrijd en dan zoveel medailles halen en Belgische kampioenen. 

Aan allen een hele grote proficiat met jullie behaalde resultatenen speciaal voor onze Belgisch kampioen en kampioene.   Blijf goed trainen en volhouden dan wordt jullie niveau nog beter.  Hierbij is ook het clubkampioenschap weer helemaal overhoop gegooid.  Kijk snel wie nu op de 1ste plaats staat.

Hieronder vinden jullie enkele foto's en de filmpjes (druk op de taegeuk) van onze deelnemers. 

Filmpjes :

Marcel : Taegeuk 7 en Taegeuk 8

Lesly : Taegeuk 2 en Taegeuk 3

Abby : Taegeuk 2 en Taegeuk 3

Foto's :

Marcel, Belgisch kampioen, krijgt zijn gouden medaille omgehangen De gelukkige winnaars, van de poule dames t/m 17 jaar.
Marcel bij zijn hoogte sprong, op naar 2 meter 60 Marcel krijgt zijn gouden medaille ,van de hoogtesprong