International Masters Limburg.

Verslag door Leon Koolen.

Op zondag 17 november vertrokken 2 delegaties van taegeuk naar het Taekwondo International Masters tornooi te Bocholt: Delegatie 1 waren coaches Mark en Peter hadden de de deelnemers aan de sparringwedstrijden onder hun hoede Christel, Kyan, Yenhte, Daphne en Milan. De 2de delegatie was Nico en de hulptroepen: Jos, Bjorn, de andere Peter en Leon.  Voor die tweede groep begon de dag al om 6 uur ’s ochtends met een stevig en overheerlijk ontbijt bij Jos thuis, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank aan vrouwtje Rita ! 

Rond 7 uur waren de vroege vogels samen met Marcel en Andrea al paraat in sporthal “De Damburg” te Bocholt waar de laatste voorbereidingen getroffen werden voor de sparringwedstrijden: beschermingsmatten leggen om de vloer niet te beschadigen, dranghekken plaatsen, de wedstrijdmatten in elkaar puzzelen, de kabels voor de elektronische scoreborden leggen, ….  Vermits er de avond tevoren al heel wat werk was verricht en er ondanks het vroege uur toch nog heel wat helpers waren komen opdagen, was er nog ruim tijd voor een kop koffie en een korte babbel met trainers, scheidsrechters en andere taekwondoka’s.

Intussen stroomden ook de deelnemers massaal toe en na de officiële opening begonnen de sparringwedstrijden op vijf velden.  Voor “veteranen” Christel en Kyan  was het hele wedstrijdgebeuren een vertrouwde routine, maar voor de andere deelnemers van onze club, was het de eerste kennismaking met een echte wedstrijd.  Alhoewel er geen eerste plaatsen uit de brand werden gesleept, waren coaches Mark en Peter toch tevreden met het lef, inzet en niveau van onze kampers.

Organisatorisch was alles prima geregeld, en zeker wat betreft catering hadden de inrichters kosten noch moeite gespaard om de scheidrechters en helpers ruimschoots van de nodige calorieën te voorzien.

Tegen 17u30 waren de wedstrijden voorbij en kon de opruimactie van start gaan.  Iedereen van groot tot klein hielp mee waar mogelijk, en nauwelijks 2 uurtjes later lag de sporthal er weer netjes bij.

Voor zowel deelnemers als helpers was het best een aardig dagje: uiteraard waren er voortdurend heelwat spectaculaire acties en spannende fights te zien; bovendien is het altijd weer een prettige vaststelling dat je na verloop van tijd toch een heleboel mensen uit het taekwondo-wereldje van naderbij leert kennen en je leert wel altijd iets bij; vraag maar eens aan Bjorn wat een “nadar” is !

Hieronder nog enkele foto's van de wedstrijd.

De zaal 's morgens, 5 velden nog leeg. Coach Marc en Milan zijn aan het opwarmen
 Yenthe is ook aan het opwarmen  Jos hielp mee aan de scheidsrechtertafel
 Coach Marc en Yenthe zijn aan het wachten voor de wedstrijd, op de achtergrond Milan  Peter en Nico deden de controle.
 Ook Bjorn zat aan een scheidsrechterstafel.  Nog even bijkomen na de inrichting van de zaal.