Hanmadang Gent

Team Taegeuk bij Hanmadang te Gent Andrea bij de Hanmadang te Gent

Zaterdagmorgen bij regen en miezerig weer vertrokken Andrea, Marcel en coach Peter richting Gent om er de eerste Hanmadang competitie ooit in Europa gehouden bij te wonen en er zelfs proberen om er medailles te winnen.

Helaas moest coach Marc in laatste instantie forfait geven wegens griep.De heenreis verliep vlot en stipt om 8h stonden wij aan de sporthal in Gent.

Registratie en briefing verliep zeer vlot en er werd stipt begonnen met de poomsee competitie, allerlei soorten poomsee zelfs witte gordels die hun beste taegeuks toonden.

Na de middag stond Marcel met zijn hoogtesprong als eerste op het programma, helaas moest de planning omgezet worden omdat de televisie van Oost-Vlaanderen een reportage over het evenement maakte.

Daardoor liep de tijdsindeling uit. Marcel met vier tegenstanders haalde het met een fenomenale sprong van 2,60 hoogte, plankske helemaal kapot.

Daarna moest Andrea zoveel mogelijk plankskes met momdollyo binnen de 20 seconden doortrappen, daar waren drie deelnemers, Andrea deed het met 13 plankskes en een beetje duizeligheid goed en behaalde de gouden medaille.

Daarna opnieuw Marcel met vertesprong, opnieuw tegen 4 tegenstanders en met een geweldige sprong van 5,60 en plank via yeop chaqie stuk, opnieuw goud.

Taegeuk Ophoven met drie gouden medailles zeer tevreden terug huiswaarts. Tijdens de competitie een meer dan geslaagd optreden van het Belgisch demo team, de moeite waard om dit te zien.

Deze competie is een aanrader voor lage gordels, ge moogt zelf uw poomsee kiezen of een ander discipline zoals hoogte- en vertesprong, of zoveel mogelijk dakpannen met de vuist doorslaan.

De terugreis was wegens de vele regen en verschillende ongevallen (van anderen) zeer vermoeiend, omstreeks 21h30 waren we weer veilig thuis.