Open Tapia sparring 09 oktober 2010.

 

Daar er geen tegenstander was voor Joyce, gingen we, Andrea en Nico, naar de Open Tapia sparring in Oss, Nederland.

Rond 11:00 waren we aanwezig en kon Andrea meteen door naar de weging.  Zij zat mooi binnen de gewichtsklasse van -53kg.

De junioren waren volop bezig met de wedstrijden. De senioren begonnnen om +/- 14:00 uur.  Alle wedstrijden waren met electronisch pantser, van het type Lajust, waarvoor ook wreefbescherming moest worden gekocht om kontact te kunnen maken en punten te kunnen registreren.  We hadden uitgeteld dat Andrea rond 14:45 aan de beurt zou zijn, doch het noodlot sloeg toe.  Tot 2 maal toe haperde een pantser en dan moet de zender worden vervangen en opnieuw worden geregistreerd in de wedstrijdcomputer.  Want voordat de wedstrijd begint moet het pantser worden getest, door de deelnemers dmv. 2 trappen of deze ook wel worden geregistreerd. Door de haperingen was Andrea eerst rond 16:00 uur aan de beurt.  Ik heb haar nog niet zo snel zo zenuwachting gezien.  Dit reflecteerde zich ook in de eerste ronde,  tegen Henriet van de Molen van sportschool Henk Meijer (oud wereldkampioen), waardoor zij snel op achterstand kwam van 11-0.

Tijdens de pauze kon Andrea toch op andere instelling worden gebracht, wat een mooie 2de ronde opleverd, waar zijn nog 2 punten kan maken.  Helaas was de voorsprong te groot en moest Andrea tevreden zijn met een 3de plaats.  Moe maar voldaan wilden we toen naar huis, doch toen bleek de rugzak gestolen te zijn. Weg was toen de rugzak en de GSM en de portemonne van Andrea EN de autosleutels.  Dus we konden toen niet naar huis.  Gelukkig had Nico wel nog de GSM en konden we de hulp van het thuisfront inschakelen.  Peter, de papa van Andrea, heeft toen de reserve sleutel opgehaald bij Nico thuis en is toen naar Oss gereden, tesamen met Alex.   Een anderhalf uur later arriveerde Peter met de sleutels en toen konden we naar huis.  We bleven in het goede geloven en kijken terug op een leuke en leerrijke dag, met een kleine mineur.

Hierdoor heeft Andrea weer enkele punten gesprokkeld voor het clubkampioenschap, 1 punt voor 1 ronde plus 1 punt voor de 3de plaats, totaal 2 punten.

Volgende jaar gaan er hopelijk meer mensen mee, de junioren kunnen dan ook mee, naar dit geweldig goed georganiseerde tornooi.