Open Antwerpse sparringskampioenschappen 06 november.

Zaterdagmorgen, 08:15 uur, vertrokken Andrea, Peter en Nico naar Edegem, voor de open Antwerpse sparringskampioenschappen.  Goed op tijd, kon Andrea meteen door naar de weging.  Ze zat prima op gewicht en hierdoor moest er niet worden afgetraind.  Zij zat samen met 3 andere meiden in de poule senioren -53kg. Dus 2 maal sparren, 1 maal voor de qualificatie en de andere keer voor de finale (1ste en 2de plaats) of kleine finale (3de en 4de plaats).  Zij moest in wedstrijd 209 aantreden tegen Alexandra Sottiau uit Frankrijk.  Helaas verloor Andrea deze partij na een hoofdtreffer.  Dus nu op naar de kleine finale, wedstrijd 219 een uur later. Hier moest Andrea tegen Lisa van Haastregt van de sportschool Van de Poel uit Nederland.  Andrea begon goed aan de eerste ronde en stond aan het einde van deze ronde 4-0 voor.  De 2de ronde bleef Andrea zich inzetten, doch Lisa scoorde ook enkele punten.  Andrea eindigde de 2de ronde met 5-2 voor. Nu nog de 3de ronde, doch hier kenterde de partij.  Lisa bracht Andrea uit de concentratie en kon hierdoor enkele punten extra scoren. Hierdoor eindigde de partij in het voordeel van Lisa met 7-6.

Helaas voor Andrea, zeker als dit met 1 punt verschil is, geen 3de plaats.  Zij heeft wel 2 punten verdiend voor het clubklassement, 2 wedstrijden sparren.

Een ervaring rijker, gingen we om half zeven naar huis om even te rusten. Want op zondag moesten we weer om 08:15 uur vertrekken voor een speciale poomsae training in Wommelgem, onder regie van Vera Moens en Louis Michez.