Taegeuk Ophoven is aangesloten bij Taekwondo Vlaanderen

Deze is gevestigd:

H.Van Veldekesingel 150/73

3500 Hasselt

Tel. (0032) 11 87 09 18/19

www.taekwondo.be   Mail : administratie@taekwondo.be

Taegeuk Ophoven

Taegeuk Ophoven staat voor leerrijk, sportieve  en plezierig Taekwondo beoefenen vlgs. de regels van de WT (World Taekwondo).  Dit zowel op wedstrijdniveau (zowel kyorugi als poomsae), als recreatief voor jong en oud. Vanaf 6 jaar tot 99 jaar bent u van harte welkom.

Voor een nieuwe aansluiting dien je een licentieformulier in te vullen en te ondertekenen (indien minderjarig door de ouders) en bij aansluiting bij Taegeuk Ophoven, zit de bondscontributie (35 Euro) in de contributie verrekend.

Vervolgens ontvang je een bondsboekje, inclusief een licentiekaart en hierdoor ben je ook verzekerd, mag je deelnemen aan activiteiten, stages en wedstrijden en krijg je maandelijks info over taekwondo via de site : https://www.taekwondo.be/nl.

Het bondsboekje dien je ten allen tijde goed te bewaren en te voorzien van een pasfoto.  Hierin worden straks jou examens genoteerd, inclusief wedstrijdresultaten en deelname aan allerlei stages.

De bondscontributie loopt vanaf 01 oktober tot/met 30 september het jaar erop.  De jaarlijkse bondscontributie zit in de ledencontributie verwerkt.  Na betaling ontvang je, enkele weken later, jou vernieuwde en verlengde licentie.

Trainingen

Deze vinden plaats in sporthal De Belder te Ophoven-Kinrooi en staan onder leiding van Nico Bakkers en de trainers , Marc Verheyen, Andrea Vanloon :

dinsdag :            van 19.30 tot 21.00 uur (alle trainers aanwezig)

donderdag :       van 19.00 tot 20.30 uur (alle trainers aanwezig)

vrijdag :          van 18:00 tot 19:30 uur (2 trainers aanwezig)

Contributiegelden, is inclusief verzekering en 1 examen

Voor contributie : zie overzicht (afhankelijk van leeftijd en moment van instap).

Je kan voor deze contributie 3 maal per week komen trainen.

Wil je jezelf nog beter bekwamen in taekwondo,  maandelijks gaan we naar de provinciale training, op zondagmorgen, te Genk.  Je kan dan kiezen voor sparring, stijl, zelfverdediging of martial arts tricking.  Dit alles is gratis.

Uitrusting

De eerste maand kan je gratis komen kennis maken met Taekwondo en is het gebruik van een trainingspak of gemakkelijk zittende kleding voldoende.

Wil je hierna doorgaan met taekwondo, dan sluit je je aan en dan dient men te beschikken over een taekwondopak, dat afhankelijk van de maat en model varieert tussen de 20 en 45 euro.  Hiernaast dien je ook arm- en beenbeschermers aan te schaffen (vanaf 25 euro-). Deze bescherming is niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook om je tegenstand(ster)er te beschermen.

Alle materialen, pak en bescherming, kan je bestellen bij Marc of Nico.

Hygiëne en uitrusting

Op elke training is je pak netjes gewassen en gestreken.

Hiernaast, is hygiëne heel belangrijk, zorg dat jou teennagels netjes zijn en niet te lang, daar je anders hiermee iemand kunt blesseren.

Informatie – website

Alle informatie betreffende de taekwondo club Taegeuk, betreffende trainingstijden, trainingsdagen, examen-eisen agenda, techniekfilmpjes, contactgegevens, wedstrijdverslagen en -filmpjes, Koreaanse benamingen en meer kan je vinden op de website :  www.taegeuk.be

Wij wensen jou een leerrijke, sportieve, sociale en plezierige tijd tegemoet bij taekwondoclub Taegeuk en dit met sportieve hoogtepunten.

Nico Bakkers, Marc Verheyen, Andrea Vanloon.